9 Eylül 2017 Cumartesi

ÖZER BALKAŞ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (tp-TPAO) Genel Müdürlüğü, Arama Grubu Başkanı & Yurt Dışı Projeler Grup Başkanı (emekli)

Haydarpaşa Lisesi, 1966-67, 6 Fen B Sınıf Arkadaşları Yemeği (Fotoğraf: Ahmet C. Baykal) —Süha AtatüreÜmit DoğruözRiza Kemal Uygur,Ahmet BaykalHicran BaykalUlku ErturkAhmet Nadir ErturkAta Gökler ve Yalçın Yumrukçallı ile Todori Fenerbahçe'de.




***








    Özer Balkaş, petrol arama ve üretimi faaliyetlerinin farklı kesimlerinde uzmanlaşan bir petrol jeoloğudur. 1975-2010 yılları arasında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda (TPAO) çalışmış olup; hem petrol sektörü hem de işletme yönetiminde, uzun bir süre boyunca çok başarılı örnek çalışmaların yer aldığı yönetim görevlerini yerine getirmiştir.
Planlama ve bütçe temini itibariyle, veri eldesi, veri işlem ve yorumlama aşamaları boyunca ve final karara ulaşma ve sonuçlandırmaya kadar gelen süreçte; çok sayıda ve kapsamlı jeolojik ve jeofizik çalışmada görev almış, katkıda bulunmuş ve yönetmiştir. TPAO’yu; uzun yıllar boyunca, çok taraflı ve uluslararası iş ilişkilerinde ve en üst sorumluluk düzeylerinde temsil etmiş, yatırım projelerinin değerlendirmesinde belirleyici sorumluluklar almıştır. Hem Türkiye hem de yurt dışında ortak şirket kuruluş ve faaliyetleri, ortak arama ve saha geliştirme, çeşitli ortak operasyonlar ve üretim paylaşım anlaşmalarını gerçekleştirmek için, farklı kıtalardan ve farklı nitelikte uluslararası petrol ve doğal gaz şirketleri ile sürdürülen müzakerelerde liderlik rolü oynamıştır.
Özer Balkaş, çalışma pratiği ve uzmanlığındaki kazanımlarını; TPAO’nun Arama ve Yurt Dışı Projeler Grublarındaki Başkanlık görevlerinde olduğu kadar, yönetim ve danışmanlık misyonu olan Grub ve birimlerinde taşıdığı sorumluluklar ve uzun süreli görevlerinden de elde etmiştir.
Özer Balkaş; 1973 yılında, Jeoloji Yüksek Mühendisi ünvanı ile İstanbul Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Aralık 1990’da; The Netherlands International Institute for Management (RVB)’de (Hollanda), ‘‘General Management for State Enterprises” alanında iftihar derecesi ile ‘‘İşletme Yönetimi Diploması’’nı almıştır. Türkiye Petrol Jeologları Derneği (TPJD) ve TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası’nın aktif üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder