31 Ekim 2017 Salı

BELGİN ÖZER, "O (BOLU'DA) BİR EFSANE TPAO’CU, BELGİN ÖZER, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü, İlk Dönemler İdari ve Sosyal İşler Müdürü (Mümtaz ÖNÖR ile birlikte çalışırlardı) "

O BİR EFSANE... 
HAYATINI "İNSAN'A,
DOĞA'YA VE DEVLET'E ADAYAN" 
GERÇEK BİR TPAO’CU, 
BELGİN ÖZER
BELGİN ÖZER'DEN MEKTUP...
Efsanelere çat kapı ziyaret...
TPAO Emeklisi
İdare ve Sosyal İşler Müdürü
BELGİN ÖZER
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’nun sayılan ve sevilen şahsiyetlerinden ressam Orhan Ersoy ile çam yetiştiriciliğinde Bolu’da önemli adımlar atan ve Antalya, Side, Bodrum ve Bolu’daki Petro Kent’in fikir babası olan Belgin Özer’i ziyaret etti.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'nun sayılan ve sevilen şahsiyetlerinden ressam Orhan Ersoy ile çam yetiştiriciliğinde Bolu'da önemli adımlar atan ve Antalya, Side, Bodrum ve Bolu'daki Petro Kent'in fikir babası olan Belgin Özer'i ziyaret etti.
Sanata, şiire, edebiyata önem ve değer veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'nun yetiştirdiği ve ülkemizin sayılı ressamlarından olan Orhan Ersoy'u evinde ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Yılmaz; "Orhan abimiz Bolu'nun en kıymeti şahsiyetlerinden birisidir. Ülkemizde hatta dünya da resimleri ile adını duyurmuş, kişiliği ve sanatı ile de örnek alınacak bir isimdir. Belediye Meclisi kararı ile Orhan abimizin yaşadığı sokağa ‘Orhan Ersoy' ismini verdik. Hatta kendi yazdığı şiirleri ve hayatını kitap haline getirmeyi düşünüyoruz. Gelecek nesilde Orhan Ersoy ismini bilmeli ve O'nu tanımalıyız diye düşünüyorum. Yine bir gün ziyaretimde bana Beethoven'ın 9. Senfonisi'ni dinletmişti. Ama Bülbülün sesiyle birleştirmişti o senfoniyi. Yaptığı tablolar ve yazdığı şiirlerle son derece kibar bir beyefendi ve bir büyüğümüzdür Orhan abimiz" dedi. Ziyaretten son derece memnun olan ressam Orhan Ersoy ise Başkan Yılmaz'a güzel düşüncelerinden dolayı çok teşekkür etti.
BOLU’YA ÇOK BÜYÜK HİZMETLERDE BULUNAN TPAO EMEKLİSİ BELGİN ÖZER
Başkan Yılmaz daha sonra yine Bolu'da yetişen değerli insanlardan birisi olan ve Bolu'ya hizmetleri bulunan Belgin Özer'i ziyaret etti. Başkan Yılmaz; Belgin Özer ile ilgili olarak ise şunları söyledi; "Belgin abimiz de bizim için çok değerli bir isim. Antalya Side Bodrum ve Bolu daki Petro Kentin kurucusu ve fikir babası. Doğayı çok seven ve yine Bolu'da çam yetiştiriciliğinde önemli hizmetleri olan bir abimiz. Biz O'nun da hayatını kitap haline getirmek ve gelecek nesillere anlatmak ve unutturmamak istiyoruz. Zaman zaman kendilerini ziyaret ederim. Sohbetlerimiz olur. Bolu için değerli insanlar ve gelecekteki neslin de bu değerli insanları tanıması için bilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım" dedi. Haber Merkezi (18 Ekim 2015 – BOLU GÜNDEM)
ORMAN FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
Önce, “Çam Bolu’nun nesi olur?” yazı dizileriyle Bolu halkının ufkunda şimşekler çaktıran Belgin Özer, daha sonra da bizzat Orman Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonunda, Bolu’da orman fidancılığının resmen ve fiilen başlamasına neden oldu. Bolu ve ilçelerinde orman fidanı yetiştiriciliği yapmak isteyen onlarca kişi ve şirket, Batı Karadeniz Orman Araştırma Müdürlüğü’ne müracaatta bulunmaya devam ediyor.  
Kıbrıscık ilçesinde eylül sonunda 40 ortakla kurulan şirket, fidan yetiştiriciliği konusunda hızla aşama kaydetmeye devam ediyor. Şirket ortaklarından Mehmet Bilgin ilk etapta 35 bin çıplak kök çam fidanının nisan ayında dikimini yaptıklarını ifade ederek, “kendi arazimizde ikincisine başladığımız tüp fidan dikim çalışmalarımızda hızla devam etmektedir. 75 bin tüp fidan çalışmalarımız bir hafta önce başlamıştır 15 bin dikim yapılmıştır toplam olarak 40 kişinin çalıştığı projemiz hızla devam etmektedir. Bu ay sonu itibari ile dikim çalışmaları bitirilecektir. Şirket olarak amacımız bu tip kalıcı projeleri hayata geçirerek, Kıbrıscık insanına daha fazla iş aş kapısı olmak ve daha fazla istihdam yaratmaktır. İleriki günlerde diğer projelerimizin de alt yapılarını hazırlayarak hayata geçirmek üzere çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir” dedi. (BOLU’NUN SESİ)
ELLERİNİZ DAHA ÇOOOK HAVADA KALIR
Metin Ferah Abimizin Başkan’a elini uzatmaması olayını duyunca geçmişte Küçük Kaplıca Restoran’da yaşadığım bir olay aklıma geliverdi hemen.
Sanırım 2 sene önceydi. Küçük Kaplıca Restoran’da Belgin Özer ve Av. Ahmet Dündar Özcan ağabeylerimizle birlikte oturuyoruz.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karacasu Belediye eski Başkanı ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erol Özak ve ismini hatırlayamadığım bir iki kişi daha restoran dışında bahçede oturuyorlarmış.
İlerleyen saatlerde Başkan Yılmaz birlikte olduğu kişilerle birlikte restoranın bahçeye açılan kapısından içeri girdi ve restoranda bulunan 5-6 masada oturan insanlarla tek tek tokalaşıp öpüşerek bizim masaya doğru gelmeye başladı.
Belgin Abi ile Ahmet Dündar Ağabeyimiz (Öyle tahmin ediyorum ki Başkanı’ın babası yaşındadırlar), yerlerinden kalkıp masanın başında tören kıtası gibi Başkanı beklemeye geçtiler.
Başkan bizim masaya doğru gelirken, Belgin Özer ve Ahmet Dündar Özcan Ağabeyimiz yüzlerinde gülücüklerle, elleri tokalaşmak için havada kendisini beklerken, Başkan hiç beklenmedik bir şey yaptı ve adeta azarlarcasına sert bir ses tonu ile “iyi akşamlar” deyip bizim masanın önünden adeta teğet geçti. Sonraki masalarda oturanlarla da yine tek tek öpüştü ve tokalaştı.
Masamızın en yaşlısı olan ve aynı zamanda Bolu Belediyesi eski Başkanlarından rahmetli İsmail Özer’in oğlu olan Belgin Ağabeyimiz yüzünde acı bir tebessüm ile yerine oturdu ve ellerini havada bırakan Başkan’ın bu tutumuna hiç bir anlam veremediğini belirterek; “İlk defa başıma böyle bir şey geliyor. Başkan bize çok ayıp etti” diyebildi.
İki yıl önce Başkan Alaaddin Yılmaz Babası yaşındaki insanların ellerini  böyle havada bırakmıştı. Şimdi de bir gazeteci ağabeyimiz Başkan’ın elini havada bıraktı.
Şimdi bu iki davranışı gelin birlikte değerlendirelim. Hangisi normal buna birlikte kakar verelim.
Bence Gazeteci Metin Ferah Ağabeyimizin davranışı demokratik toplumlarda normal bir davranıştır. Bir vatandaş olarak kendisine duyduğu tepkiyi dile getirmiştir. Hatta demokratik toplumlarda gayet normal karşılanan; yumurta atmak veya üzerinden boya dökmek gibi fiili bir eylemde de bulunmamıştır.
Ama Başkan’ın Belgin Özer ve Ahmet Dündar Özcan Ağabeyimizin ellerini havada bırakan davranışı, Bolu’yu temsil eden bir makamda oturan kişi olarak, öncelikle makamına ve kendisine hiç mi hiç yakışmamıştır.
Kendisinin küs olduğu kişi ben olmama rağmen, Başkan tepkisini babası yaşındaki insanlara göstermiştir.
Kaldı ki Bolu’yu temsil eden bir makamda oturan kişinin vatandaşına küsmeye hakkı yoktur. Başkan denilen kişinin herkesle barışık olması şarttır. Başkanlık makamında oturan kişi olgun, ağır başlı, hal ve hareketleriyle kendisine saygı duyulmayı gerektiren bir görüntü çizmeli, hiç kimseyi ayırt etmeden herkesin başkanı olmalıdır. Makama elbette herkes saygı duyulmalıdır. Ancak bu saygıyı doğuracak olan, yine makamda oturan kişinin halkına davranışlarıdır.
Sonuç olarak Başkan’a şunu demek istiyorum;
Ne ektiyseniz onu biçiyorsunuz. Bu davranışlarınızı sürdürdüğünüz sürece, elleriniz daha çoook havada kalacaktır. (BOLUNUN SESİ-Kamuran Alagözoğlu, 3.4.2011)
BELGİN ÖZER’LE ÇAM SOHBETİ
Mimarca, Nadir Garipoğlu
Belgin abiyi tanır mısınız? Onunla hiç sohbet ettiniz mi?
Ben onun sohbetlerinden keyif alır, fikirlerine değer veririm.
Ufku geniş, üretken, topluma bir şeyler kazandırma gayretinde olan, bir Bolu sevdalısıdır o.
Belgin Özer'i çoğumuz Antalya_ Side ve Bolu-Abant yolu üzerindeki petrokentin fikir babası ve kurucusu olarak tanır.
Dağkent’te yöneticilik yaptığı dönemde oraya da ivme kazandırmıştır.
Geçen gün Belgin abiyle yaptığımız sohbet çam yetiştiriciliği ile ilgiliydi.
Bolu ikliminin çam ağacı yetiştirmeye elverişli olduğunu bilmeyen yok, etrafımız çam ormanlarıyla kaplı.
Kaplıca yolu üzerindeki orman fidanlığı kapatılacak veya özelleştirilecek.
Belgin abiden aldığım bilgilere göre, “Bolu Orman Fidanlığı bugüne kadar 200.000.000 adet fidan üretmiş ve devletin ihtiyacını karşılamış, çevreye örnek olmuş, halka ucuz fidan satmış.
Katma değer olarak 600.000.000 YTL. kazanmış.
Peki bu işten Bolu ne kazanmış? 150 hektar verimli arazi ve 15-20 bilgi birikimli, deneyimli personel.”
Buradan yola çıkarak Belgin Özer Bolu için bir proje hazırlamış.
Çam fidanı yetiştirileceğini küçük işletmeler halinde Bolulu aileler yapsın, para Bolu'ya kalsın.
Anladığıma göre sistem şöyle olacak.
Kurulacak olan birlik çam fidesini yetiştirecek.. Bu yetişen fideler 2500 adetlik paketler halinde bakımını yapmak isteyen ailelere satılacak.
Yetişen fidanları o birlik geriye satın alacak.
Bolu'nun birinci derecede akrabası diye tabir ettiği çam ağacı fidanının bakımı ve yetiştirilmesi çok kolay.
Alpağut bey yolu üzerinde Belgin abinin evi var, orada çam fideleri ve fidanlarının nasıl yetiştirildiğinin örneği var, görmek mümkün. Meraklısına…
500 m2'lik küçük bir bahçede aileler 500 ile 1000 YTL. aylık gelir sağlıyor.
Bu şuna benziyor.
Entegre çalışan tavukçuluk firmaları civcivi, yemi verip yetişen piliçleri nasıl geriye alıyorsa sistem aynı.(yalnız bu çam fidesi yetişirken gübre çıkarmadığı için Bolu'yu kirletmiyor aksine havasını temizliyor.)
Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum Bolu Belediyesi’nin, Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Boluspor'un ve hatta pek çok kurum kuruluşun ambleminde çam ağacı yok mu?
Demek ki çam Bolu ile özdeşleşmiş.
Belgin abi çok haklı.
Çam Bolu'nun nesi olur?
Birinci derece akrabası.
30.04.2008 (BOLU GÜNDEM Nadir Garipoğlu-25.09.2014)

3 yorum:

  1. ÇOK CESUR, BİLGİLİ, ARAŞTIRMACI FİKİR VE EYLEM ADAMI.AĞIRBAŞLI KONUŞURKEN DİKKATLİ VE KARŞISINDAKİNİ DİNLEYEBİLEN BİRİSİ.PROJELER ADAMI.ÖNCE HAYAL EDİYOR SONRA UYGULUYOR.SÖZÜNDE VE TESPİTLERİNDE ISRAR EDEBİLİYOR.İŞLERİNİN ÇOĞUNDA BAŞARI SAĞLAMIŞTIR.DEMOKRAT KİŞİDİR.

    YanıtlaSil
  2. Proje insanı, dürüst ve çalışkan kimlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevtap Hanım çok teşekkürler.Belgin Beyi tanıyormusunuz.TPAO da çok önemli işler de yaptı ve yaptırdı.rahmetler olsun.selamlar.

      Sil